Overflader & facadepaneler

Qatar National Museum

Der skal en god portion passion, engagement og vilje til for at tage udfordringen op på et projekt som Qatar National Museum, designet af den prisvindende arkitekt Jean Nouvel. Heldigvis har Contec Group det hele, hvilket er grunden til, at firmaet blev valgt til opgaven.

Det imponerende bygningskompleks er inspireret af en ørkenrose og består af adskillige sammenflettede skiver. Skiverne er fremstillet af enorme stålkonstruktioner, der alle er beklædt med Contec højstyrkebeton facadeelementer. Skiverne fungerer som tage, vægge, gulve og terrasser. Facadeelementerne varierer i størrelse, form, krumning og udtryk, hvilket gør facaderne til et enestående betonpuslespil med tæt på 100.000 brikker.

Produktionsår: 2013 – 2019

Universität Tübingen, Tyskland

Der var meget høje krav til kvaliteten af overfladen på både for- og bagsiden af panelerne til det tyske universitet i Tübingen. Samtidig skulle hver facadeplade måle 2 x 7 meter og 5,5 cm i tykkelsen.

For at kunne imødekomme de høje krav til kvaliteten af overfladerne støbte vi facadepladerne stående. På den måde fik facadepladerne en flot for- og bagside, efter formen blev fjernet. Samtidig armerede vi alle pladerne, så de fik en endnu højere styrke.

Det var kun muligt pga. det unikke flyd, som vores højstyrkebeton har – en helt unik egenskab, som skaber nye muligheder for anvendelsen af højstyrkebeton.

Det færdige resultat af facadepladerne står super skarpt og er med til at give bygningen et imponerende helhedsindtryk.

Produktionsår: 2017 – 2018

Louvre, Abu Dhabi

Contec Group har gennem tiden haft mulighed for at være med til at udvikle og opføre nogle af verdens mest exceptionelle arkitektoniske værker. Heriblandt det slående og innovative Louvre museum ”Rain of Light” i Abu Dhabi, designet af den prisbelønnede arkitekt Jean Nouvel. Arkitektens fokus på lys, vand og temperatur gjorde det nødvendigt for Contec Group at udvikle nye processer, teknikker og egenskaber for de tusindvis af facadepaneler, der beklæder museets 56 udstillingsbygninger.

Udstillingsbygningerne er samlet under en enorm hvid kuppel, der måler 180 meter i diameter. Solens stråler strømmer ned gennem kuplen og skaber et smukt og foranderligt lys på de hvide UHPC beklædte bygninger.

Produktionsår: 2013 – 2017

Hotel Nyborg Strand

I samarbejde med kunstneren René Schmidt har Contec Prefab A/S produceret skulptursøjler til Hotel Nyborg Strand. Projektet bestod af 8 forskellige højstyrkebetonsøjler til parkeringsarealet foran hotellet. Contec Prefab rådgav i forbindelse med formarbejdet, som er udført af René Schmidt. Søjlerne er blødstøbt af Contec Prefab på René Schmidts værksted i Viborg og efterfølgende transporteret til Nyborg.

Produktionsår: 2014

Ringgaarden – Det Store Havnehus

Det store Havnehus er et 12 etagers kollegium i centrum af Århus. Det er bygget af højisolerede sandwichpaneler med Contec ultra højstyrkebetonfacader, der kombinerer glatte flader med grafiske stenoverflader. På bygningens sydlige facade er der integreret solpaneler i altanerne som en del af designet for at producere energi, sikre en 0-energi bygningsstatus og imødekomme det voksende globale behov for lavenergiløsninger til både nybyggeri og renoveringsprojekter.

Produktionsår: 2012

Villa Vid

Villa Vid er det første testhus i Danmark bygget ud fra et lavenergibyggesystem. Contec højstyrkebeton blev benyttet til fremstilling af et 33 cm tyndt sandwichpanelsystem indeholdende både gulve, tag og vægpaneler. Huset kombinerer 18 m2 solfangere med varmepumper for at sikre et lavt energiforbrug. Byggesystemet fokuserer på flere bæredygtige aspekter, bl.a. at eliminere kuldebroer, sikre høje isoleringsniveauer, minimere materialeforbrug, konkurrencedygtige priser og godt design.

Huset er opført som lavenergibyggeri, hvor det endelige mål var at opnå energineutralitet i bygningen, lavenergi 0+ (energiklasse 2025).

Produktionsår: 2011